Hoppa över navigation.
Hem
Säffle - Värmlands Snabbaste Landsbygd

Vision

Tänk dig att kunna få all informationshantering ur en dosa i väggen, både internet, telefon och TV. Och att få tillgång till nya tjänster samtidigt som storstäderna.

Utvecklingen inom digital informationsöverföring är tydlig. Det blir fler tjänster, de behöver allt högre kapacitet och antalet användare ökar snabbt.
I de större städerna sker storskaliga utbyggnader av fiberoptik för att möta detta behov. Den höga kapaciteten ökar konkurrenskraften och utbudet, samtidigt som det sänker priserna.
Landsbygden ligger i det läget hopplöst efter. Här används befintliga teleledningar och det gjorde visserligen att utbyggnaden gick relativt snabbt.
Men bristerna är flera.
Många stationer blev inte utbyggda och de som bor långt ifrån telestationen når inte upp i acceptabel kapacitet.

Landsbygdens behov av bredband är dock lika stort som städernas och genom att bygga på det sätt vi nu gör så kan vi göra det möjligt att ansluta sig till ett höghastighetsnät - trots att vi bor relativt långt ifrån varandra.
Landsbygden blir konkurrenskraftig, vi jämnar ut villkoren mot städerna och vi kortar avstånden för de som vill bo och jobba med Säffle som bas.

Genom den här satsningen får Säffle Värmlands snabbaste landsbygd och vi ställer oss i täten i hela landet, vad gäller tillgång till fiber.